и щипка МАГИЯ

... и щипка МАГИЯ.
Изкуството да живееш е като готвене по рецепта! Следиш точно (или не съвсем точно) последователността на слагане на продуктите - училище, първа целувка, влюбване, университет, брак, работа, дом, деца и т.н.; спазваш (всеки според чувството си за мярка) пропорциите - повече любов, по-малко работа, или повече работа, по-малко почивка; импровизираш в движение - пътешестваш, медитираш, твориш...; бъркаш с размах или просто изчакваш да бъкне, после подправяш... и слагаш щипка от своята МАГИЯ :)
Резултатът винаги е... неповторим! И това му е най-хубавото на Живота - неповторимия вкус! Обичам да гледам на готвенето като на ритуал, по време на който се забърква лечебен коктейл от земни дарове и човешки чувства, от блага материя и суров разум, от светли помисли и първична сила.
"Възможно ли е тайнството на кулинарната алхимия в епохата на микровълновите печки?" Вярвам, че изконната мисия на жената днес е именно тази: да върне на Човечеството МАГИЯТА във вкуса на Живота. И щом е вярно, че ръката, която поклаща люлката, държи съдбините на света, то не по-малко вярно е и че черпакът в нея проблясва като жезъл - атрибут на власт и сила.

Няма коментари:

Публикуване на коментар